03_01_AAutomatizálási projektek tervezésére, dokumentálására az E-CAD világában piacvezető EPLAN szoftvereit alkalmazzuk, mely számos nemzetközi szabvány támogatásán túl CAE megoldást is kínál a vezérlőszekrények és kapcsolószekrények 3D-s tervezésére.

Relés vezérlő rendszerek, PLC-k, biztonsági (failsafe) PLC-k, HMI-k, SCADA-k, és a hozzájuk kapcsolódó automatizálási eszközök széles gyártói spektrumát lefedő termékismerettel és programozási gyakorlattal rendelkezünk.

Tervezés során a 79/1997. (XII. 31.) IKIM rendelet az egyes villamossági termékek biztonsági követelményeiről és az azoknak való megfelelőség értékeléséről szóló jogszabályokat, (melyek a 2006/95/EK a meghatározott feszültséghatáron belüli használatra tervezett elektromos berendezésekre vonatkozó tagállami jogszabályok összehangolásáról szóló Európai Uniós irányelveket átütető jogszabálysorozata) tartjuk irányadónak.

Az irányelvhez harmonizált szabványok közül az alábbi honosított nemzetközi szabványsorozatokat tekintjük kiemelten relevánsnak:

  • MSZ EN 61439 – Kisfeszültségű kapcsoló- és vezérlőberendezések.
  • MSZ EN 60204 – Gépi berendezések biztonsága. Gépek villamos szerkezetei.
  • MSZ EN 62381 – Automatizálási rendszerek a feldolgozóiparban. Üzemi átvételi vizsgálat (FAT), helyszíni átvételi vizsgálat (SAT) és helyszíni beillesztési vizsgálat (SIT)

03_01_B Az ipar számos szegmense (pl.: gyógyszer- és vegyipar) kiemelten szigorú követelményeket állít a gyártással és a különböző gyártást támogató műveletekkel szemben. Ilyen rendszerek kivitelezése (legyen az egy gyártástámogató, intralogisztikai rendszer – pl. konvejorsorok, liftek, felrakógépek –, vagy gyártó berendezések) a GAMP direktívái szerint kell, hogy történjen, amely többszintű tervezést, valamint visszacsatolt teszteket tartalmaz. Már a felhasználói igény specifikáció készítésében (URS) együttműködünk a megrendelővel, hogy egy pontos, és megvalósítható igény kerüljön dokumentálásra. Cégünk vállalja kész (retrospektív), valamint fejlesztés alatt álló rendszerek (prospektív) validálását, akár V modell szerinti rendszerfelépítéssel is.

A dokumentációkat, ideértve a FAT (Factory Acceptance Test), SAT (Site Acceptance Test), SIT ( Site Integration Test) dokumentációkat is mindig a megrendelővel egyeztetve, igényeinek megfelelően készítjük el. Dokumentációk készítését több nyelven vállaljuk, illetve igény esetén műszaki dokumentációk fordítását, honosítását is elvégezzük.

Műszaki dokumentálást az alábbi nyelveken tudunk teljesíteni:

  • magyar
  • angol
  • német