03_02_A_HUAz iparban alkalmazott vezérlő szoftverekkel szemben támasztott elsődleges szempont a hosszú távú üzembiztos működés. A szoftvertervezés és fejlesztés során kollégáink a strukturális koncepciók kialakítása során a több éves szakmai tapasztalataikra támaszkodnak. Szoftvereinket a megrendelői igények felmérését követően mindig igyekszünk modulárisan felépíteni, ezáltal biztosítva a jövőbeli fejlesztések lehetőségét.


PLC szoftver fejlesztés

Tapasztalataink alapján az ipari vezérlők (PLC) programozásához funkciójából adódón más szemlélet szükséges, mint hagyományos értelemben vett személyi számítógépen futó alkalmazásokhoz, a technológia ismeret pedig a programozó számára kulcsfontosságú. A programozáshoz használt nyelveket – legyen az grafikus (LD, FB, SFC) vagy szöveges (ST, IL) – mindig a technológia, a megrendelői elvárások, és az alkalmazott vezérlő eszköz adta adottságok alapján határozzuk meg.


Vizualizációs, mérésadatgyűjtő szoftver fejlesztés

Üzemeltetés szempontjából elengedhetetlen feladat az ember-gép kapcsolat létrehozása (HMI). Számtalan igényre szabott vizualizációs megoldást nyújtunk partnereinknek, kezdve az egyszerű alfanumerikus operátori panelektől (OP) egészen a mérésadatgyűjtéshez, és naplózáshoz szükséges releváns adatbázissal rendelkező PC alapú felügyeleti, vezérlő- és adatgyűjtő (SCADA) rendszerekig, melyek adott esetben termelést támogató vagy vállalatirányítási információs rendszerhez (ERP) is kapcsolódhatnak.


Szoftverstandardizálás

03_02_BA gyártórendszerek üzemeltetőinek gondot jelenthet, ha a különböző beszállítóktól érkező berendezések kezelése, megjelenítése nagyban eltér egymástól, vagy ha a berendezés kezelőrendszere nem tartalmazza az adott régió nyelvét. Ezért cégünk vállalja a standardok elkészítését vagy megrendelő standardjai alapján a meglévő vezérlő szoftverek egységesítését, nyelvi lokalizálását.


Egyedi szoftverek fejlesztése

Az iparban számos feladatra léteznek kész informatikai megoldások vagy keretrendszerek, azonban előfordulhatnak olyan megrendelői igények melyekre ezek a megoldások már nem alkalmasak. Ilyenkor van szükség egy egyedi, az adott feladatra kifejlesztett szoftverre, mellyel kifejezetten az adott munkafolyamatot és igényeket felmérve alakítunk ki egy teljesen egyedi számítógépes alkalmazást.