További szolgáltatásaink

Cégünk fő profilja a teljeskörű automatizálási rendszerek fejlesztése, gyártása, beüzemelése. Az automatizálási rendszerek segítenek a folyamatok hatékonyságának és pontosságának növelésében, valamint a munkaerő terhelésének csökkentésében. Természetesen előfordul, hogy partnereink csak egy-egy szolgáltatást szeretnének igénybe venni.

Ezen szolgáltatásaink bármelyikét igénybe vehetik, attól függetlenül, hogy teljes automatizálási rendszert szeretnének-e megvalósítani, vagy csak egy-egy részfeladatot. Minden partnerünknek egyedi megoldásokat kínálunk, amelyek a legjobban megfelelnek az igényeiknek.

A MODIM további szolgáltatásai

Gyártási folyamatok specifikálása

Az ipari gyártási folyamatok specifikálása fontos az automatizálás előtt, mert leírják a folyamat lépéseit, a szükséges eszközöket, a beavatkozásokat és az eredményeket. Az általunk készített specifikációk tartalmazzák mindazt, amelyek alapján a fejlesztők képesek lesznek az automatizálási rendszereket tervezni és megvalósítani: folyamatábrák, a folyamatok részletes leírása és az elvégzendő műveletek, követelmények.

Automatizálási rendszerek tervezése

Az alapja az optimális ipari automatizálási rendszerek kialakításának a tervezés, mely során figyelembe kell venni a biztonsági, minőségi és hatékonysági követelményeket, valamint a vonatkozó szabványokat és esetleg szigorúbb előírásokat (pl. a gyógyszer- vagy vegyiparban). Mindig a megrendelői igényeknek megfelelően tervezzük meg a rendszert, az EPLAN célszoftver használatával létrehozhatunk modelleket, amelyek segítenek a megfeleltetésben.

Ipari biztonságtechnika

A szolgáltatás segít abban, hogy az ipari folyamatok biztonságosabbak legyenek, és csökkentsék a balesetek és katasztrófák valószínűségét, valamint elősegíti a felelősségteljes üzemeltetést és a jogi előírások betartását. Az ipari biztonsági eszköztárunkban megtalálható a HAZOP tanulmányok készítése, a nagy megbízhatóságú SIL besorolású hibatűrő vezérlők, szenzorok és beavatkozók alkalmazása.

Robbanásbiztonság-technika

Jogszabályi előírás, hogy a potenciálisan robbanásveszélyes környezetben (ATEX) a robbanásbiztonság – technikával foglalkozni kell. Néha maga az üzemeltető sincs tisztában azzal, hogy mely területek számítanak annak és rá mint üzemeltetőre nézve mik a törvényi kötelezettségek. Segítünk a vonatkozó jogszabályok és szabványok betartása mellett a tervezésében, kivitelezésesében, üzemeltetésében, a felülvizsgálatok és a robbanásvédelmi dokumentációk elkészítésében.

Energiamérés

Az Európai Unió előírásai kötelezik a nagyfogyasztókat energiamérők kiépítésére a környezetvédelem, energiahatékonyság, fenntartható energiatermelés és -felhasználás elősegítése érdekében. Segítünk a hatékony és megbízható rendszerek tervezésében és kiépítésében. Legtöbbször a már meglévő mérőeszközökből olvassuk ki az értékeket, de ha szükséges korszerű áramváltos teljesítménymérőket telepítünk, az adatokat ERP vagy SCADA rendszerbe integráljuk, akár IOT modul beiktatásával.

Légtérelemzés

Az ipari légtér szennyeződéseket, vegyi- és káros anyagokat tartalmazhat, melyek veszélyesek lehetnek a munkavállalókra és a környezetre nézve. Európai Uniós rendelet írja elő a légtérelemzéseket az ipari biztonság és egészség biztosítása érdekében. Ismerjük és betartjuk a vonatkozó ITM rendelet előírásait is. Az általunk tervezett és megvalósított rendszerek magukba foglalják a következőket: gázérzékelő telepítése, szellőztetés méretezése, riasztás, valamint, ha szükséges, beavatkozás és naplózás.

Ipari szoftverfejlesztés

Az ipari vezérlők (PLC, DCS) fő célja a hosszú távú üzembiztos működés, programozásukhoz speciális szemléletmód és a technológia ismerete nélkülözhetetlen. Ehhez mi egyedi igényekre tervezett, modulárisan felépített szoftvereket készítünk. Az üzemeltetéshez megrendelők igényeire szabott vizualizációs megoldásokat kínálunk (HMI); az operátori panelektől (OP) a PC alapú felügyeleti rendszerekig (SCADA) nyújtunk megoldásokat, amelyek akár vállalatirányító (ERP) rendszerhez is kapcsolódhatnak.

Vezérlő szekrények gyártása

Az egyedi villamos és pneumatikus automatizálási szekrények budapesti telephelyünkön történő gyártását a projektmérnökök folyamatosan felügyelik. A professzionális gépparkunk lehetővé teszi, hogy kielégítsük a legkomplexebb igényeket is, legyen az pneumatikus- relés-, PLC-s vezérlő szekrény, vagy többmezős elosztó szekrény. Az elkészült termékeket teszteljük és CE minősítéssel látjuk el, ami jelzi, hogy megfelelnek az Európai Unió biztonsági és minőségi előírásainak.

Terep kivitelezés, beüzemelés

Helyszíni kábelezést, impulzus-csövezést, terepi villamos és pneumatikus vezérlő eszközök, műszerek kiépítését és beüzemelését kollégáink és minősített alvállalkozóink szakértelmük segítségével valósítjuk meg. A projektmérnökeink folyamatosan jelen vannak a helyszínen, hogy támogassák a munkálatokat. A helyszíni támogatás lehetővé teszi, hogy a változásokra, új igényekre és az esetlegesen felmerülő nehézségekre gyorsan és hatékonyan tudjunk reagálni.

Villamos mérések, felülvizsgálatok

A villamos kivitelezésekhez kapcsolódó felülvizsgálatokat és azok gyakoriságát jogszabály írja elő. Az alábbi felülvizsgálatok elvégzéshez rendelkezünk szükséges szakképesítésekkel, műszerparkkal és gyakorlattal: villamos biztonsági felülvizsgálat (beleértve az érintés védelemét is), villámvédelmi felülvizsgálat, robbanásbiztos berendezések felülvizsgálata.

Karbantartás, szervizszolgáltatás

A berendezések rendszeres karbantartásával biztosítható a termelés folytonossága és a balesetek megelőzése. Vállalunk rövid és hosszú távú karbantartást, beleértve helyszínen történő hibaelhárítást is; kiterjedt partnerkapcsolatunk révén képesek vagyunk külföldi piacon elérhető, vagy már nem forgalmazott termékek beszerzésére is. Szerződött partnereinknek gyors és rugalmas szervizszolgáltatást biztosítunk, mely keretein belül hibafeltárást, javítást és tesztelést is végzünk.

Kihelyezett óradíjas szolgáltatások

Az automatizálási területen sok esetben hiányzik a megfelelő kompetenciákkal rendelkező teljes szakember csapat a projektek elvégzésre. Humánerőforrás kihelyezés szolgáltatásunk keretén belül megbízónk meglévő csapatába óra- vagy napidíjas elszámolásban mérnököket, programozókat vagy technikusokat helyezünk ki az adott projektre, vagy alvállalkozók irányítására, akár potenciálisan robbanásveszélyes környezetben is. Lehetőség van az egész projekt kiszervezésére is.

Kiemelt ügyfelek, referenciák

Az együttműködés folyamata

Ajánlatadás

Egyeztetést követően, szükség esetén felmérjük a helyszínt, ajánlatot adunk.

Tervezés

Részletesen megismerjük a feladatot, majd kidolgozzuk a megoldást.

Kivitelezés

Elvégezzük a feladatot, mely általában a dokumentáció átadásával ér véget.

Kérjen ajánlatot most!

Amennyiben szolgáltatásunk egyike felkeltette érdeklődését, kérjen tőlünk árajánlatot!

    Pályázat